Lutsusült
2 posters
Kalamöla :: Üldine arutelu :: Retseptid
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Lutsusült
1 kg lutsu
5 klaasi vett
1 sibul
1 petersell
1 porgand
soola
4-5 tera pipart
1 loorberileht
1-2 tl zelatiini
1 munavalge
Kala puhastatakse limast noaga kraapides, siis avatakse kõhukoobas, eemaldatakse sisikond, pea küljest lõpused ning pestakse kala hoolikalt puhtaks. Maitseaineid keedetakse 5-10 minutit vees. Kala lõigatakse ristipidi 5 cm pikkusteks tükkideks ning pannakse maitseainetega keedetud vette ja keedetakse, kuni liha luude küljest lahti tuleb (10-12 minutit).
Valmis kalatükid tõstetakse vahukulbiga leemest välja ja asetatakse jahtuma. Keevale leemele lisatakse väheses külmas vees leotatud zelatiin ja kurnatakse läbi. Läbipaistvama tarretise saamiseks lisatakse kergelt vahustatud munavalge, kuumutatakse 70 C-ni ja lastakse 15-20 minutit samas nõus selgineda, seejärel kurnatakse läbi puhta riide.
Kalaliha eemaldatakse luudelt, lõigatakse parajateks tükkideks, asetatakse väikestesse süldivormidesse, valatakse üle jahtunud süldileemega ja lastakse jahedes kohas tarduda.
Re: Lutsusült
Idee oleks teha sellist sülti küll. Kas mõni teine kala ka süldiks kallerdub?
Tegelikult tahaks selle zelatiini kuidagi ära jätta ja asendada millegi muuga.
Kasvõi pooleks seakoodiga. Ehk kärab kah süüa.Ega mürk ikka ei tule
Tegelikult tahaks selle zelatiini kuidagi ära jätta ja asendada millegi muuga.
Kasvõi pooleks seakoodiga. Ehk kärab kah süüa.Ega mürk ikka ei tule
kolekala2- Location : Keila
Kalamöla :: Üldine arutelu :: Retseptid
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele
|
|