Marineeritud silmud

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Go down

Marineeritud silmud

Postitamine  Piibu on Püh Apr 11, 2010 2:22 pm




1 kg värsket silmu
100 g soola


Marinaad:

1 l vett
15 tera musta pipart
15 tera vürtspipart
2 kuni 3 loorberilehte
3 kuni 5 tera nelki(soovi korral)
1 sl soola
1 sl suhkrut
3 sl 30% äädikat
2 sl ¾elatiini




Silmude puhastamine

Silmud tuleb hoolikalt puhastada limast ja nahal olevast hallikast kirmest. Selleks puistame kausis olevatele silmudele hästi jämedat soola ja segame nad soolaga läbi. Kilogrammi silmude kohta võetakse umbes 100 g soola. Elusad silmud surevad sooldumisel mõne minutiga ja nüüd tuleb silmusid tugevasti segada, kuni eralduv vaht muutub roosakaks. Segamise vaheaegadel laseme silmudel soolduda ja olenevalt silmude suurusest kulub nende puhastamiseks aega 20-40 minutit.
Silmud tuleb tõmmata ükshaaval läbi peos oleva räti või paberi(mina kasutasin puuvillast kootud töökindaid). Sellega eemaldame lima ja hingamisavadest vere. Siis tuleb silmud pesta ja tahendada kas restil või jälle majapidamispaberiga. Selline on kõige otstarbekam silmude puhastamise viis ja seda kasutavad kõik asjatundjad. Pole vajadust otsida midagi silmude sisikondadest, sest sügisrände ajal silmud ei toitu. Muidugi on rumalus lõigata ära silmude pead, sest peata silmud kaotavad röstimise ajal palju mahla; samuti soodustavad pead marinaadi tarretumist. Muidugi ei ole kohustuslik silmude päid süüa, kuigi need on söödavad.

Silmude röstimine

Kvaliteetsete silmude saamiseks on nende röstimine vältimatu. Kõige parem on seda teha hõõguvatel, leegita sütel.
Silmud asetatakse restile ja röstitakse 8-12 minutit, kui neid serveeritakse kohe, siis umbes paarkümmend minutit. Kui silmude nahk hakkab mullitama, on silmud küpsed. Kodustes tingimustes võib silmusid röstida restil ka tavalises praeahjus 250 C juures või elektrigrillis.

Marineerimine

Keeda valmis marinaad. Selleks keeda vesi koos maitseainetega läbi, lisa ¾elatiin. Soovi korral kurna.
Pane silmud purki püsti või ridamisi, vala peale kuum marinaad. Sulge purgid õhukindlalt.
avatar
Piibu
Admin


Vaata kasutaja profiili http://kalamola.forum.co.ee

Tagasi üles Go down

Vaata eelmist teemat Vaata järgmist teemat Tagasi üles


 
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele